Csőtörés elhárítás, javítás

Milyen csőtöréselhárításban szolgáltatással tudunk segíteni?

 • Lefolyószifon javítás

 • Csaptelep bekötőcső törés javítás

 • Falba elfúrt fűtés vagy vízcső javítás

 • Beázott falban lévő cső javítás

 • Elzárószelep javítás

 • Ólomcső javítás

 • Rézcső javítás

 • Műanyag cső javítás

 • Lefolyócső javítás

Kérdése van, szeretné megrendelni a szerelést?

Hívjon most!

Fábián Zsolt 06709434372

Vagy írjon, ha úgy a kényelmesebb!

  Csőtörés Budapest

  Ha csőtörés áldozatai lettünk, az első és legfontosabb lépés, hogy áramtalanítsuk az érintett területet. A víz vezeti az áramot, így akár életveszélyes is lehet a kialakult helyzet. A rengeteg víz elfolyásának megakadályozása érdekében minél hamarabb el kell zárni a főcsapot. Ha nem képzett vízvezetékszerelő, ne kezdjen önállóan a csőtörés megszerelésének a fenti lépések elvégzése után, hanem hívjon ki egy szakembert, aki meg tudja oldani a gyors kiszállást. 

  Érdemes tudni, hogy a csőtörés nehezen megelőzhető a kifejezés hagyományos értelmében, hiszen senki nem lát rá a mindennapokban a falban futó csövek állapotára. Elég egy elöregedett vezeték, fexibilis cső vagy elzáró és hamar szivárogni kezd az adott területen a víz. Ez okozza a legtöbb csőtörést. Ritkábban esik meg, de nem kizárt az anyaghiba miatt történő, a rosszul összeszert vízhálózat miatt történő vagy az időjárás viszontagságai ellen nem megfelelően védett vezetékek meghibásodása miatti csőtörés. 

  Mivel használat során az otthonunkhoz tartozó vízvezetékrendszer hatalmas nyomás alatt van, egy elöregedett szakasz nagyon hamar összeomolhat – ami csőtörésként ad magáról hírt. A megelőzés egy formája a vízvezetékrendszer rendszeres ellenőrzése és karbantartása az otthonunkban, kifejezetten ügyelve a megjelenő esetleges szivárgásokra. Ha felázott festéket látunk, valószínűleg már kevés választ el a nagyobb mennyiségű víz kitörésétől is. Jobb kisebb összeget költeni a karbantartásra, vagy az esetleges felújításra, mint egy csőtörés után teljes felújításba és újra berendezésbe kezdeni. 

  A csőtörést általában a szivárgó vagy éppen spriccelve előtörő vízből könnyen be tudjuk azonosítani, azonban ha nincs más jele, csak a vízóra pörög istentelenül gyorsan, szintén cselekedjünk, mert ez a rejtett csőtörés első jele. Hívjunk ehhez is minél hamarabb szakembert. 

  Nem minden javítás jár bontással, faltöréssel vagy az egész kert felásásával. Egyre több mo-

  dern műszer áll a szakemberek rendelkezésére, amivel gyorsan és hatékonyan tudják azonosítani a csőtörés forrását. A legnehezebben feltárható és általában megszerelhető rejtett csőtörést is képesek jelzőgázos vizsgálattal rövid időn belül beazonosítani, hogy minél hamarabb megoldás születhessen a csőtörésre.